Perry Vlot

Perry Vlot

Veehouder

De passie voor vee heeft zijn oorsprong in mijn kindertijd. Van jongs af aan hielp ik mijn opa op de boerderij met melken, hooien en voeren. De schoonheid van de dieren en de band die je er mee opbouwt fascineerde mij toen al en maakt mij tot de veehouder die ik nu ben.

Dieren geven mij rust en ik kan er mezelf in kwijt. Voor mij is er niets mooier dan het beste voor een dier te zoeken en het optimale zorg te geven. Toen ik 11 jaar was kocht ik mijn eerste schapen en met 16 jaar start ik de agrarische opleiding en schreef ik me in als ondernemer.

Mijn interesse als ondernemer en veehouder richt zich na enkele jaren al snel op rundvee. In 2020 komt er een boerderij in Babyloniënbroek op mijn pad waar ik mijn passie en plannen in kwijt kan: de koe een goed leven, en jij een goed en eerlijk stuk vlees. Daar doe ik het voor!

Op dit moment hou ik een kudde van 8 Limousine runderen.

Liever kleinschalig met veel oog voor het dier

Een goed en eerlijk stuk vlees kan niet bestaan zonder passie voor het vee. Bij Perry staat het welbevinden van het dier altijd bovenaan. Als veehouder ziet hij wat elk dier nodig heeft en is hij dag en nacht met het welzijn van de dieren bezig. Hij kan zijn vleesproducten niet verkopen als hij er niet van overtuigd is dat de koe een goed en kwalitatief leven heeft gehad. En dat is nu precies het verschil wat je proeft. 

De koeien staan ‘s zomers buiten en worden gevoerd met kruidenrijk gras. Deze voeding draagt bij aan de smaak van het vlees. Perry staat voor lokaal en kleinschalig. Hij wil graag dat zijn klanten het verhaal kennen achter hun vleesproduct en verkoopt rechtstreeks aan de eindverbruiker. Perry is wars van massaproductie en wil daarom niet dat zijn vlees in de supermarkt terecht komt. De aandacht en zorg aan de koeien verdient erkenning in het eindproduct.

Perry met zijn runderen
Perry met zijn runderen

Liever kleinschalig met veel oog voor het dier

Een goed en eerlijk stuk vlees kan niet bestaan zonder passie voor het vee. Bij Perry staat het welbevinden van het dier altijd bovenaan. Als veehouder ziet hij wat elk dier nodig heeft en is hij dag en nacht met het welzijn van de dieren bezig. Hij kan zijn vleesproducten niet verkopen als hij er niet van overtuigd is dat de koe een goed en kwalitatief leven heeft gehad. En dat is nu precies het verschil wat je proeft.

De koeien staan ‘s zomers buiten en worden gevoerd met kruidenrijk gras. Deze voeding draagt bij aan de smaak van het vlees. Perry staat voor lokaal en kleinschalig. Hij wil graag dat zijn klanten het verhaal kennen achter hun vleesproduct en verkoopt rechtstreeks aan de eindverbruiker. Perry is wars van massaproductie en wil daarom niet dat zijn vlees in de supermarkt terecht komt. De aandacht en zorg aan de koeien verdient erkenning in het eindproduct.

Runderen van Perry